De Essentie

De Essentie (Nederlands)

 

De hele website in een notendop.

Thai Yoga Massage

Thai Yogamassage is zowel een zeer oude als ook een zeer unieke vorm van Oosters geïnspireerd lichaamswerk. Zoals de Japanners namen ook de Thais het allerbeste van twee invloedrijke werelden (de Chinese en de Indische) en maakten daar iets unieks Thais van. Deze masseges zijn misschien wel de beste massages die er zijn.

Thai Yogamassage is een uitgebalanceerde en perfect op elkaar afgestemde choreografie van diepe weefselmassage, acupressuur en yogastrekkingen, en werkt diep door op alle niveaus.

Als ervaren masseur leg ik je in verschillende houdingen die een beetje aan yoga doen denken (vandaar de naam 'yogamassage') en oefen ik op een ritmisch 'dansende' manier gevarieerde, zeer gerichte en zeer gedoseerde hand-, voet-, elleboog-, knie- en voorarm-technieken in de diepte uit.

Met mijn handen spoor ik disfuncties zoals bv. verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam op - en maak ik ze weer beweeglijker. Doel is ook om storingen en blokkades op te heffen, en zo de energie en het bloed weer vrij te laten stromen.

Voor een Thai Yogamassage draag je best droge, soepele, gemakkelijk-vallende kleding (kleding die je bv. ook bij een Pilates- of Yoga-les zou dragen).

Thai Olie Massage

Heb je nood aan een goede, ontspannende en ook effectieve olie-dieptemassage direct op de huid?

Ik gebruik aangename etherische oliën en/of heilzame, spierontspannende kruidenoliën.

Deze oliën gebruik ik gedoseerd:

- niet te weinig, om effect te hebben en, om de typisch vloeiende oliemassagebewegingen overal op de huid goed te kunnen uitvoeren.

- maar ook niet te veel, om goed in de diepte te kunnen werken.

Het is een mooie, unieke ervaring. Uniek, want ook bij deze massages blijft het basisconcept van de Thai Yogamassage behouden, maar dan met bijkomend gebruik van etherische of kruidenoliën. Tegelijk is het een wezenlijk vrijere vorm van massage want er is ook aandacht voor technieken uit andere massagedisciplines zoals bijvoorbeeld ayurvedische massage, holistic pulsing, Cranio-Sacrale massage, shiatsu, Zweedse Massage, en technieken en stijlen die ik in de loop der jaren zelf ontwikkelde. Ik ontwikkelde dus een compleet eigen stijl die je nergens anders zal terugvinden.

De massage wordt respectvol gegeven. Op het moment niet gemasseerde delen worden respectvol afgedekt. Je hebt het ook altijd lekker warm.

Therapeutische Massage

Heb je een specifieke klacht, of is er iets waar je altijd opnieuw mee geconfronteerd wordt? Dan kan een massagetherapie je wellicht helpen.

Bij welke specifieke klacht, ongemak of aandoening de massage weldoend of helend is, en wat er dan de effecten van zijn, kan je opzoeken onder: 'Klachten en Effecten' (Dat kan snel en gemakkelijk, want de lijst is alfabetisch gerangschikt.

Niet-therapeutische Massage

Voor zo'n massage hoef je echter geen klachten te hebben. Beide massagevormen zijn ook ideaal als je gewoon nood hebt aan goede, weldoende massage.

Flexibiliteitsgraad

Het doet er niet toe of je nu stram of super lenig bent; de massage stem ik af op jouw lenigheidsgraad.

Ik zal een goede balans vinden tussen jouw behoeftes of wensen, en wat het lichaam me vertelt wat het nu nodig heeft.

Eerder Activerend of Eerder Relaxerend gegeven

Alle massages die ik geef zijn altijd uitgebalanceerd ontspannend. Elke massage kan echter eerder activerend (dynamischer, steviger) of eerder relaxerend (zachter, minder stevig) gegeven worden.

Vóór de massage is er bij een drankje of een kopje thee de nodige ruimte en tijd om dit af te spreken.

 

Stram of super lenig: de massage stem ik af op jouw huidelasticiteit en jouw lenigheidsgraad.

Ergonomisch perfect op de omstandigheden aangepast materiaal en goed 'luisteren'

Speciale Thai-Mat + speciale Futon

Je ligt zeer comfortabel op een dikke mat met daar bovenop nog een zeer grote, 4-laagse futonmat (hoogwaardig natuurlijk katoen).

Voor jou als ontvanger is er zo tijdens het diepte-masseren maximaal comfort, want het materiaal zorgt ervoor dat het op dat moment behandelde lichaamsdeel altijd lichtjes in de diepte mee-veert. Mede daardoor voelt de massage nooit hard of pijnlijk aan.

Wat is ergonomisch masseren?

Het is bij deze vorm van massages belangrijk dat de masseur zijn eigen lichaam niet overbeslast, bijvoorbeeld de knieën, heupen, handen, rug, etc.

Even belangrijk is de druk die uitgeoefend wordt; die komt minimaal vanuit de spierkracht van ledematen zelf, maar veeleer vanuit de eigen energetische kern - de hara - en vanuit nog andere punten op de centrale lichaamsas. Dit resulteert in vrij comlexe, professioneel doordachte technieken. Het doel is uiteraard ook dat de ontvanger perfect gedoseerd gemasseerd, bedrukt, gestrekt en gestretched wordt.

Vandaar de grote verschillen in kwaliteit; deze massages vergen herhaalde, continue, intensieve en gedegen opleidingen.

Ook een juiste ademhaling en een juiste mentale instelling is daarbij belangrijk.

Geen pijnlijk gegeven massages

Er is 'goede' en 'slechte' pijn. Als de massage echt onaangenaam pijn doet, is dat slechte pijn; in dat geval is de masseur niet voldoende geschoold, of masseert die vanuit een verkeerde houding of mentale instelling.

Ik luister zowel naar wat je me voorafgaand aan de massage vertelt, als ook naar de signalen die het lichaam tijdens de massage afgeeft.

Als ervaren masseur ben ik in staat om perfect aan te voelen waar de grenzen liggen, en welke intensiteitsdruk voor een heilzaam effect nodig is.

Extra-comfort: het Bodycushion®

Een belangrijk deel van bijna elke massage gebeurt in de buikligging. Langere tijd op je buik liggen kan echter al snel voor bepaalde lichaamsdelen (te) belastend zijn.

Dit speciaal ontworpen lichaamskussen biedt in de buikligging comfort voor het hele lichaam. Daardoor is er geen oncomfortabele of ongezonde druk op bv. het bekken, de rug, de buik, de borst(en), de schouders, de nek en/of het (voor)hoofd.

Je kunt altijd vrij ademen en je bent altijd compleet ontspannen. Meer details over dit lichaamskussen en haar effecten? Ga naar: '(Na-)Zwangerschap' (Het kussen is ook (maar zeker niet alleen maar) geschikt vr massage bij (na-)zwangerschap).

Karakteristieken van de massages die ik geef

Metta en Meditatie

Dit zijn kernbegrippen in het Boeddhisme, maar ook in de Thai yogamassage staan ze centraal. Metta opent het hart, en zorgt voor liefdevolle aanwezigheid, aandacht en mededogen. Meditatie geeft volledige aanwezigheid bij het moment, en daarmee een goede afstemming op de ontvanger.

Flow of Vloeiend golvende massage

Werk ik vanuit metta en meditatie kom ik in de juiste natuurlijke flow, en dat resulteert in vloeiende doorgaande bewegingen, die me helpen om al die andere belangrijke aspecten van de massage goed uit te voeren. Zo komt je lichaam weer in de juiste balans, en wordt harmonie hersteld.

Holistisch gegeven

Dit is de ook kracht van deze massages:

Elke massage omvat het hele leven, de hele persoon en de relatie tussen het individu en zijn/haar omgeving. Bij klachten is er daarom aandacht voor onderliggende factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan ervan; zowel voor het fysieke lichaam, de emoties als ook de gedachten en de geest.

Ik heb hiermee alles in huis om van de behandeling maatwerk te maken.

In het centrum van Leuven: Parkeren in de buurt is makkelijk en met een beetje geluk zelfs gratis.

Chi & Chakra's

Je leest zelden zó bondig hoe het nu eigenlijk zit met die chi, die meridianen en die chakra's. Wat is het verband tussen wat zichtbaar is en wat niet zichtbaar is?

Zie: 'Chi & Chakra's'

Sfeer, Muziek, Ruimte

Bij mij vindt de massage plaats in een sfeervolle, praktische, goed verluchte en verwarmde ruimte, met aan de gelegenheid aangepaste muziek. Je lichaam voelt zich altijd lekker geborgen en heeft het altijd lekker warm.

Al het nodige voor comfort is aanwezig: covers, verse lakens en handdoeken, goed aanvoelende dekens, praktische en mooi gedecoreerde kussens, de juiste verlichting, stilte, sfeer, ...

Goede afspraken

Hygiëne

Een goede hygiëne van zowel de gever als ook van de ontvanger, van de ruimte waar de massage gegeven wordt, en van het materiaal dat voor de massage gebruikt wordt is van groot belang en bijgevolg vanzelfsprekend.

Meldingsplicht & Goede afspraken

Vóór de massage begint, bied ik je altijd een drankje of een kopje thee aan en is er (de nodige) tijd voor een gesprek. Bij deze dieptemassages is het belangrijk dat eventuele klachten, ongemakken of aandoeningen gemeld worden, zodat ik de massage daarop kan afstemmen. Zie 'Algemene Voorwaarden'.

Wie ben ik ?

Diploma's en getuigschriften

Alle massages worden door mezelf gegeven. De belangrijkste massage-gerelateerde diploma's die ik behaalde :

  • Thai Yogamassage
  • Thai Therapeutische Yogamassage
  • Thai Oliemassage
  • Thai Therapeutische Oliemassage
  • Thai Kruidenstempelmassage
  • Stoelmassage
  • Voetreflexologie
  • Shiatsu (4 jr in België)

De Thai-cursussen volgde ik in goede, gerenommeerde scholen in en rond Chiang Mai (in het noorden van Thailand). De opleidingen die ik volgde en de diploma's die ik behaalde zijn allemaal erkend door de Thaise overheid. Shiatsu volgde ik aan het Oost West Centrum in Antwerpen. Ik probeer elk jaar naar Thailand terug te keren om er specialistische opvolgingscursussen en workshops te volgen (in ook andere gerelateerde disciplines zoals bv. meditaite, of andere massagedisciplines). Ik doe het graag en met overtuiging. Het geeft me veel voldoening. Voor mij is het een levensstijl die ik graag doorgeef of deel.

Praktisch

Afspraakmoment

Het is een kwestie van afspraak, van jouw en mijn mogelijkheden en wanneer het jou en mij best uitkomt.

Afspraakplaats

Bij me thuis in het centrum van Leuven (in de buurt van het Sint-Jacobsplein)

Ik doe dit bij me thuis in perfect hierop afgestelde omstandigheden. Op de meeste professionele plaatsen (massagecentra, sauna's, etc.) kloppen de omstandigheden voor deze vorm van massage in het geheel niet.

Parkeren in de buurt is gemakkelijk en met een beetje geluk zelfs gratis.

Hoe lang duurt de massage?

Om het nodige effect en de nodige uitbalancering te bewerkstelligen zal een behandeling ongeveer twee uren duren.

www.massageweb.be

Copyright © All Rights Reserved