Tips & Oefeningen

Tips & Oefeningen

 

Als extra bied ik na de massage 'basics' aan (maar enkel als je er zelf nood aan hebt, en het zelf ook graat wilt).

De oefeningen komen uit Qigong of Yoga. Ze zijn niet moeilijk, maar ze kunnen wel een groot verschil maken.

Qigong oefeningen

(gerichte beweeglijkheid en ademhaling)

Het zijn opzichzelfstaande oefeningen waarbij je je lichaam volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en waarbij je deze bewegingen enige malen herhaalt. (Ze kunnen ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden).

Bij al die oefeningen speelt de ademhaling ook een belangrijke rol.

Ademhalingsoefeningen

(kwaliteitsverbetering van de ademhaling)

Goed ademen is fundamenteel voor onze gezondheid. We zijn ons daar vaak niet van bewust of we staan er te weinig bij stil. Als baby en kind ademden we correct. Later hebben we het (omwille van allerlei redenen) vaak onbewust verleerd.

Je ademt nu bv. te oppervlakkig en te hoog:

in plaats van je buik, beweegt dan alleen maar (zeer) oppervlakkig je borst, waardoor je meridianen en je bloed de levensenergie en de voedingsstoffen niet ter plaatse krijgten, waardoor bijkomend ook je organen in je buik onvoldoende 'gemasseerd' worden (buikademhaling masseert op een natuurlijke wijze de organen). Dat schept op termijn tal van problemen. Het goede is dat ze via de Qigong oefeningen relatief makkerlijk verholpen kunnen worden.

Uiteraard ga je niet meteen juist ademhalen doordat ik je het verschil laat zien of voelen:

Ik reik je gerichte oefeningen aan die je op een natuurlijke wijze opnieuw leren dieper en in de buik, en minder oppervlakkig te ademhalen.

De oefeningen zijn niet moeilijk; ze zijn zeer doeltreffend en resultaatgericht. Elke dag thuis een kwartiertje gericht de oefening(en) doen garandeert dat je lichaam die bewust aangeleerde ademhaling op termijn onbewust overneemt.

Andere Tips

(Levensstijl, Slaap, Voeding, ...)

Ik geef ook andere praktische tips die de levenskwaliteit (sterk) kunnen verbeteren, bv. over levensstijl, slaap of voeding, verbeterde lichaams- of slaaphouding, etc.

Om te bereiken wat je bv. hieronder ziet, moet je, met misschien de nodige hulp, over een langere periode zeer doordacht aan je lichaamsbewustzijn werken.

www.massageweb.be

 

Je bent hier:

(Klachten & Effecten)

Copyright © All Rights Reserved