Eigenschappen van TYM & TOM

Eigenschappen van TYM & TOM

 

Er zijn nóg heel wat meer karakteristieken van Thai Yogamassage of Thai Oliemassage

Hier lees je (alfabetisch) welke karakteristieken nog inherent zijn aan de massages

(Eigenschappen die in de vorige twee pagina's al werden vernoemd, worden hier niet herhaald)

Eerder activerend of eerder relaxerend gegeven?

De massages kunnen eerder activerend (dynamischer, steviger) of eerder relaxerend (zachter, minder stevig) gegeven worden. Vóór de massage is er bij een drankje of een kopje thee de nodige ruimte en tijd om dit af te spreken.

Ergonomisch masseren - En waarom ik als masseur voor deze masages verschillende lichaamsdelen gebruik

Tijdens de massage gebruik ik in feite niets meer dan mijn eigen lichaamsdelen; ik oefen zeer gevarieerde, zeer gerichte en zeer gedoseerde hand-, voet-, elleboog-, knie- en/of voorarmtechnieken in de diepte uit.

Een goed geschool en geoefend Thai Yoga- of Thai Olie Masseur beschikt over een heel arsenaal van technieken om zeer efficiënt, gericht en gedoseerd in de diepte te werken.

Afhankelijk van de plaats op jouw lichaam - en de belasting-capaciteit van dát deel van jouw lichaam - kan ik bijgevolg het meest geschikte lichaamsdeel gebruiken (Bv. mijn hand, elleboog, voorarm of knie), om zo een perfect gedoseerde druk op een specifiek punt uit te oefenen.

Belangrijk is dat daarbij de druk die ik uitoefen nooit vanuit de spierkracht van het actieve lichaamsdeel zélf - bv. de spierkracht in mijn armen -, maar veeleer vanuit mijn eigen energetische kern komt. Om dit te bereiken, komen er zeer veel vrij comlexe en professioneel doordachte lichaamstechnieken kijken.

Vandaar de grote verschillen in kwaliteit van deze massages; er zijn maar weinig mensen die voor dit soort massages jaar na jaar op een regelmatige basis gediversifieerde, intensieve opleidingen en workshops blijven volgen.

Flexibiliteitsgraad - Jouw lenigheidsgraad

Het doet er niet toe of je nu stram of super lenig bent; de massage stem ik af op jouw lenigheidsgraad.

Flow of Vloeiend golvende massage

Heb ik als masseur een goede lichaams-houding, en werk ik vanuit meditatie en metta (Zie verderop), dan kom ik in de juiste natuurlijke flow; vloeiende, doorgaande bewegingen die me helpen om al die andere belangrijke aspecten van de massages goed uit te voeren.

De natuurlijke flow van rust en beweging en de synchrone ademhaling brengen je in contact met je lijf en je gevoel; je wordt steeds dieper geleid in ondersteunde yoga houdingen, waardoor je lichaam weer in balans komt en de harmonie wordt hersteld.

Geen pijnlijk gegeven massages - Tijdens mijn massages ervaar je nooit 'slechte pijn'

Er is 'goede' en 'slechte' pijn. Als de massage echt onaangenaam pijn doet, is dat slechte pijn; in dat geval is de masseur niet genoeg geschoold, wordt er slecht gecommuniceerd, of masseert de masseur vanuit een verkeerde houding of een verkeerde mentale instelling.

Dat zal je bij mij niet ervaren. Ik luister zowel naar wat je me voorafgaand aan de massage vertelt, als ook naar de signalen die het lichaam tijdens de massage afgeeft.

Als ervaren masseur ben ik in staat om perfect aan te voelen waar de grenzen liggen, en welke intensiteitsdruk voor een heilzaam effect nodig is.

Holistic Pulsing

Bij Holistic Pulsing worden ritmische, zacht schuddende, wiegende of schommelende bewegingen uitgevoerd. Het heeft een aangenaam koesterend effect op lichaam en geest. Je wordt er rustig en ontspannen van.

Af en toe integreer ik deze weldoende technieken ook in mijn massages.

Holistisch gegeven massages

Elke massage omvat het hele leven, de hele persoon en de relatie tussen het individu en zijn/haar omgeving. Bij klachten is er daarom aandacht voor onderliggende factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan ervan; zowel voor het fysieke lichaam, de emoties als ook de gedachten en de geest.

Dit is ook de kracht van deze massages; ik heb hiermee alles in huis om van de behandeling maatwerk te maken.

(De) Kunst van het aanraken

De kunst van het aanraken is weten hoe met aandacht aan te raken en zo te kunnen luisteren naar de taal van het lichaam, en hierdoor de massage perfect te kunnen afstemmen op de mogelijkheden en de behoeftes van de ontvanger.

Lichaamsdelen die zullen/kunnen gemasseerd worden

In principe komt je hele lichaam tijdens de massage op een liefdevolle, attentvolle wijze aan bod: je benen en je voeten, je bekken en je sacrum, je rug en je schouderbladen, je nek en je schouders, je hoofd, je armen en je handen.

Afhankelijk van je klachten of wensen, of van wat ik tijdens de massage aanvoel, zal ik aan bepaalde lichaamsdelen of lichaams regio's meer of minder aandacht schenken.

Meditatie en metta

Dit zijn kernbegrippen in het Boeddhisme, maar ook in de Thai yogamassage staan ze centraal. Metta opent het hart, en zorgt voor liefdevolle aanwezigheid, aandacht en mededogen. Meditatie geeft volledige aanwezigheid bij het moment, en daarmee een goede afstemming op de ontvanger.

Ritme

In de Thai Yoga- of Oliemassage heeft het ritmische wiegen of het ritmisch synchrone heen en weer bewegen op het ritme van je ademhaling een koesterend effect, en brengt het je in een diepe meditatieve ontspanning.

Shiatsu - Ook enkele shiatsu-technieken

In België volgde ik aan het Oost-West centrum in Antwerpen in de jaren '90 een 3-jarige opleiding tot Shiatsutherapeut. Af en toe integreer ik kennis en technieken uit Shiatsu.

Stoelmassage als eventueel onderdeel van de massage

Het is best mogelijk dat ik een (korte) stoelmassage als welkome afwisseling van de massage-op-de-mat integreer. Je zit daarbij comfortabel op een ergonomische, speciaal-voor-massages-ontworpen stoel, die alle lichaamsdelen perfect draagt.

Waarom een massagestoel? Sommige mensen hebben moeite met zitten. Een (tijdelijke) stoelmassage is daarom soms in de zithouding eerder geschikt. (Behandeling van de nek, het hoofd, de schouders en de schouderbladen, de bovenarmen en de bovenrug - in zithouding.).

Synchroon verloop tussen ontvanger en gever

Als je in je geest eenmaal mee bent in de ritmische flow van synchrone meditatieve bewegingen voel je je vrij, of bevrijd.

Thai noemen de massage daarom ook wel eens 'de Dans'.

Yoga 'voor luie mensen'

Je hoeft zélf vrijwel niets te doen, en daarom wordt de massage in Thailand ook wel eens schertsend 'Yoga voor luie mensen' genoemd.

www.massageweb.be

 

Je bent hier:

(Gedetailleerde Info)

Copyright © All Rights Reserved