Wat is Thai Oliemassage ?

Wat is Thai Oliemassage?

 

Op deze pagina lees je de belangrijkste karakteristieken van deze unieke massage.

(Onder 'Eigenschappen van TYM & TOM' lees je nog meer eigenschappen van deze massages)

 

Hoe wordt een Thai Oliemassage door mij gegeven?

Alle Oliën worden gedoseerd gebruikt

Voor de gelegenheid aangepaste (etherische of kruiden-) oliën worden door mij gedoseerd gebruikt; niet te veel - om goed in de diepte te kunnen werken -, maar ook niet te weinig, om de typisch vloeiende oliemassage-bewegingen overal op de huid goed te kunnen uitvoeren.

Een uniek en intense ervaring

Uniek, want ook bij deze massages blijft het basisconcept van de Thai Yogamassage behouden. Maar toch is het ook een wat vrijere vorm van massage, want er is bij deze massages ook wat meer aandacht voor technieken uit andere massagedisciplines, zoals bv. uit Chakramassage, Ayurvedische massage, holistic pulsing, Cranio-Sacrale massage of Zweedse Massage.

intens, want de massage helpt om op meerdere niveaus diepere lagen te ontdekken en te openen. Zo kan er ook meer aandacht zijn voor lichaamssensaties, voor de geest en voor energiestromen.

Kiezen voor een samenstelling die op dit moment het best bij je past

Aan de basisolie worden in een juiste verhouding één of meer 100% natuurzuivere etherische oliën toegevoegd. De oliën worden zeer goed opgenomen door de huid.

Bepaalde samenstellingen zullen eerder stimulerend of eerder balancerend zijn; terwijl andere een eerder relaxerende inwerking zullen hebben.

Vóór de massage kunnen we samen uitzoeken welke samenstelling voor de massage best geschikt is .

Kruidenolie en/of Kruiden-balsem (Optioneel)

Met als doel om (lokaal op het lichaam) het onderliggende weefsel te relaxeren en specifieke spierspanningen op te heffen, kan op bepaalde lichaamsdelen vervangend ook een kruidenolie of kruidenbalsem gebruikt worden.

Kruidenolie. De weldoende kruidenmix-olie (met o.a. cassumunar gember) die ik gebruik, geeft een warm gevoel, en vandaar de naam 'plai oil' (wat Thai is voor 'hot oil').  Deze kruidenolie heeft een diepe inwerking op de huid en de onderliggende spieren. Ze wordt zeer goed opgenomen door de huid en is van een zeer goede kwaliteit.

Kruidenbalsem. Dit zijn de in Thailand alom geprezen Thai glazen potjes, verpakt in een groenkleurige kartonverpakking. De kleur van de schroefdop geeft de samenstelling en de sterkte van de balsem aan.

Ik gebruik enkel de kruidenbalsem met de gele schroefdop; hij ruikt aangenaam en is niet te sterk, wat hem geschikt maakt voor tijdens de massage, of ter afsluiting ervan. Hij is zeer effectief voor lokale verzachting van pijn bij een spierweefselzwelling, of bij een spierspanningsprobleem.

Voor mij als masseur en voor jou als ontvanger is een goede lichaamsergonomie belangrijk - Waarom?

Het is een kunst om deze olie-combinatie-massage goed te geven.

Hoe beter ik vanuit mijn eigen kern masseer, hoe meer ik werk vanuit mijn energieveld in plaats van mijn spierkracht te gebruiken. Hoe groter mijn eigen lichaamsbewustzijn is, hoe beter ik zal aanvoelen hoe ik mijn lichaamshouding gedurende de hele behandeling optimaal op jou als ontvanger kan afstemmen.

Een eventuele therapeutische massage ...

... beoogt om ernstige storingen en alle mogelijke energetische en lichamelijke manifestaties van een blokkade op een holistische wijze te lokaliseren en te behandelen, zodat na de massage het natuurlijke afweersysteem opnieuw kan overnemen, en energie, bloed en vloeistoffen weer vrij kunnen stromen.

Respectvolle massage

Je wordt professioneel en respectvol gemasseerd. Op het moment niet gemasseerde delen worden respectvol afgedekt. Je hebt het ook altijd lekker warm..

En er is in huis nooit iemand anders aanwezig die de massage kan verstroren.

www.massageweb.be

 

Je bent hier:

(Gedetailleerde Info)

Copyright © All Rights Reserved