Wat is Thai Yogamassage ?

Wat is Thai Yogamassage?

 

Op deze pagina beschrijf ik de drie hoofdbestanddelen van de Thai Yogamassage.

(Onder 'Eigenschappen van TYM & TOM' lees je wat er, behalve deze drie, nog allemaal komt kijken)

 

De drie hoofdbestanddelen van een Thai Yogamassage zijn:

Diepe Weefselmassage

Wat is bindweefsel ?

Bindweefsel loopt doorheen ons hele lichaam. Het omringt de spieren en gewrichten, de zenuwen, de bloedvaten en de botten. 

Van onbelans naar blokkades

In balans heeft bindweefsel een sterke en flexibele textuur. In onbalans kan het zwak of overspannen zijn, waardoor het zelf genezend vermogen zal afnemen of stagneren, zodat storingen en uiteindelijk een blokkade kan ontstaan.

Complexe onevenwichten

Bij een blokkade zoekt het lichaam - of we dat nu willen of niet - naar oplossingen errond omheen, waardoor andere delen van je lijf ook onder druk komen te staan. Zo kan bv. op de ene plek bindweefsel verhard gespannen staan als staal, en ten gevolge daarvan elders zo zwak zijn als een pudding (over- / onderbelasting).

De techniek

Tijdens de massage worden zowel je spieren als ook je bindweefsel in de diepte gekneed en gemasseerd. Dat gebeurt verrassend afwisselend, middels verschilldende yoga- achtige posities, en middels gebruik van bv. de handen, onderarmen, ellebogen, knieën en de voeten. Zowel de oppervlakkige als de diep(er) gelegen spieren en het bindweefsel komen aan bod.

Het effect van bindweefsel- massage

Vrij stromend bindweefsel zorgt ervoor dat bloed, vloeistoffen en energie onbelemmerd heen en weer kan stromen, zodat bv. toxische stoffen of afvalstoffen geëlimineerd kunnen worden. Kunnen die stoffen niet weg, kan dit tot steeds complexere klachten leiden.

Yogaposities & Yogastrekkingen

Waarom word je in een vrijwel onopgemerkte flow in yoga- achtige posities gebracht ?

Yogaposities: Het lichaam van de ontvanger zal van beneden tot boven worden bewogen en losgemaakt. Het wordt in een soort onopgemerkte flow in diverse yoga-achtige posities gebracht. Op die manier bevinden zich de energielijnen of meridiaan-zones, die op dat moment behandeld zullen worden, recht vóór of onder het actieveld van de Thai Yogamasseur, zodat die in een ergonomisch correcte houding  juist gedoseerd kan masseren.

Hoe worden yogastrekkingen uitgevoerd?

Yogastrekkingen: Als geoefende Thai Yoga masseur luister ik met aandacht naar de taal van het lichaam en voel ik precies aan tot hoever de strekkingen een heilzaam effect hebben, zonder daarbij grenzen te overschrijden. Doordat ik de yogastrekkingen uitvoer, en je zelf niets hoeft te doen, kun je alles vanuit een diepe meditatieve ontspanning ondergaan, waardoor de oefeningen nog beter kunnen doorwerken.

Wat is het effect van de yogastrekkingen?

De afwisselende rek- en strekoefeningen helpen om vastzittende gewrichten los te maken, flexibiliteit te vergroten, spier-spanning te verlichten, de interne organen te stimuleren, het energiesysteem in balans te brengen en om de vitaliteit en de gezondheid te bewaren.

Acupressuur

Wat is acupressuur ?

Onderbrekingen in het stromen van de energie - zoals wanneer deze stagneert, wordt geblokkeerd, of verkeerdelijk ergens anders naar toe vloeit - worden veroorzaakt door emotionele, mentale of fysieke problemen. Om deze onderbrekingen, en daarmee de problemen, op te heffen worden specifieke punten (acupressuurpunten) op de meridianen gemanipuleerd door middel van juiste druk.

Hoe wordt levensenergie (Chi) opgenomen en verdeeld ?

Verkeren onze chakra's in een goed evenwicht nemen zij de noodzakelijke levensenergie in voldoende mate op en verspreiden ze die via de meridianen en het bloed door het lichaam. Wil je er meer over lezen, verwijs ik naar de zeer interessante en voor deze massages relevante pagina over 'Chi & Chakra's', want in de regel weten we daar zeer weinig over.

Wat is het effect van de Acupressuur?

Levensenergie (Chi) vormt de basis van al het leven. Het doel van de massage is om ook energetische storingen en blokkades weg te werken en op te heffen, om zo bloed en levensenergie weer vrij te laten stromen.

www.massageweb.be

 

Je bent hier:

(Gedetailleerde Info)

Copyright © All Rights Reserved